Estat de la Sanitat Pública a Catalunya

 

ESTAT DE LA SANITAT
 
Comunicat de l’Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública de Catalunya
(Sobre la vaga de metges de Catalunya)
Barcelona, 14-11-2011

La vaga de metges ens preocupa però, amb tot el que estan fent per «merccantilitzar» la sanitat, es normal que tothom es queixi i els metges també. Volem fer palès el risc sanitari afegit, en l’enfrontament entre les víctimes: pacients, metges i diferents estaments sanitaris entre sí. La relació de confiança entre el actors sanitaris és regla d’or per a l’eficiència  del sector. La política competitiva, introduïda des de fa temps pels polítics que volen posar els Serveis Públics al mercat, pot ser bona per al sector industrial, però no per al sanitari. D’altra banda, molts experts diuen que la «inseguretat dels mercats» financers està creant una oportunitat de negoci per a les grans financeres: captar clients i obtenir beneficis. Nosaltres ens preguntem a qui pot beneficiar la «inseguretat sanitària» provocada pel Govern.
Són legitimes la majoria de les accions de defensa que estan duent a terme pacients i professionals, com l’ocupació de centres, els talls de la via pública, les manifestacions a l’entrada de parlamentaris, vaga de metges i personal sanitari, etcètera, perquè estem davant de serioses amenaces que augmenten el cabal del riu de la «mercantilització», la «mutualització» i la inflació de la despesa individual en sanitat  i, mes que mai, és necessària la unió de les víctimes contra la mala governança.
Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública
Segons el govern, el seguiment del primer dia fou del 16% al 20% · Segons Metges de Catalunya, en canvi, fou del 71% · Per Homs, ‘la vaga de metges és un fracàs, i no servirà de res’ 
Per continuar llegint l’article: clic aquí
El Diari de Girona ha publicado la pasada semana una saga de artículos firmados por Alfons Quintà que conviene leer con atención. No sólo explican lo que está sucediendo con el lamentable laminado del servicio público de salud, sino que adelanta nombres de sus responsables y los posibles intereses privados a los que sirven. 
Per continuar llegint l’article: clic aquí 
Els pressupostos de La Generalitat 2011

(clic en aquest titular)
 
Mapa de les retallades en sanitat a Catalunya
(clic a sobre de la imatge, per consultar)
  
(CLIC A SOBRE DE LA IMATGE PER AMPLIAR)
(CLIC EN AQUEST ENLLAÇ PER AMPLIAR INFORMACIÓ)
¿Realment vols saber el què passa?
Models de gestió de la Sanitat a França, Regne Unit, Espanya i Catalunya

 
LEGISLACIÓ:

Què és la Llei 15/97? I la Llei Ómnibus?
En Catalunya, amparada por la ley estatal 15/97, la Ley Òmnibus da acceso a empresas privadas a la gestión y explotación de los centros sanitarios de titularidad pública. Al mismo tiempo, la Seguridad Social ha cedido a l’Institut Català de la Salut la propiedad de los edificios que albergan a los principales hospitales catalanes a cambio del voto afirmativo en los Presupuestos Generales del Estado con el objetivo de venderlos para después pagar un alquiler. Mienten diciendo que el sistema sanitario es insostenible y mientras tanto, preparan un nuevo “impuesto a la enfermedad” mediante el copago/ repago y los beneficios fiscales a quienes contraten pólizas de seguros privados. Las mismas aseguradoras que, cuando el asegurado no es rentable porque padece una enfermedad grave, se lo quitan de encima derivándolo al hospital público más cercano.
Enllaços:
 Llei 15/97
Llei Ómnibus 1
Llei Ómnibus 2
 
Document acampada Terrassa (15-M)
(clic a la imatge per ampliar)
 

La Sanitat a Catalunya i Estat Espanyol:

CAPs que van tancar l’estiu de 2011
(alguns no han tornat a obrir):
CAPs del Vallés que tanquen (cliqueu aquí o a la imatge)
Tríptic sobre la privatització de la Sanitat, els seus responsables i el cas de Sabadell 
(clic a la imatge, per ampliar)
Pàgina 1
Pàgina 2